Concept voor de Strawberry Earth Academy: the Forest Factory

 

Forest Factory
Vanuit de Strawberry Earth Academy ontwikkelde Floris in samenwerking met Arco het concept ‘Forest Factory’. In een expositie op de Strawberry Earth Fair (9 -10 Oktober 2015) presenteerden zij het resultaat.

afb-voor-FF92-LRG

Het bos als keten
De samenwerking heeft als uitgangspunt een voor onze zeer bekende grondstof: hout, bomen en daarmee bos als keten.

Ons doel is op een eigen manier invulling te geven aan verduurzaming, door als bedrijf de stap te zetten ‘van product naar systeem’ (circulair denken). Met nieuwe ideeën waarde toe te voegen in de hele keten van boompje planten tot houten eindproduct en op deze manier kunnen we (re)creëren, beheren en produceren met een ecologische plus.

circulair-2015-10-08-om-121835-LRG

We doen het samen
Dit doen we niet alleen. Deze circulaire en verduurzamingslag maken doen we met de hele keten. Arco en Weltevree werken samen met krachtige partners uit de maakindustrie, creatieve industrie, wetenschap & educatie, recreatie en bosbeheer.

We adopteren een bos!

afb-voor-FF93-LRG

Forest Factory Festival
We willen meer uit het bos halen!
Een volledig circulair productie bos. Een Forest Factory!
In de Forest Factory bereiken wij een hele brede (lokale) doelgroep, door het bos samen te vieren in de vorm van het Forest Factory Festival, waarin wij zelf, onze medewerkers, professionals en consumenten activeren door mee te doen!

11231848_10152967147300924_3645918980328547468_n

Strawberry Earth Academy
The Strawberry Earth Academy is een internationale academie voor de mode- en design-industrie. Het doel van deze eerste Nederlandse ‘groene academie’ is het bewerkstelligen van een toekomst waarin de manier van ontwerpen, produceren en consumeren in evenwicht is met onze leefomgeving.

Meer informatie: strawberryearth.com/academy


@