DUTCH DESIGN AWARD NOMINEE 2021 – RECALCULATING ROUTE

Studio Floris Schoonderbeek is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2021! In de categorie Product zijn we genomineerd met de Raintap, en binnen de categorie Design Research voor Recalculating Route. In de categorieën zijn telkens drie projecten genomineerd.

NOMINATIE & JURY COMMENTAAR :

DESIGN RESEARCH
RECALCULATING ROUTE – AN EXPERIMENTAL ROADTRIP | STUDIO FLORIS SCHOONDERBEEK
https://www.dutchdesignawards.nl/gallery/recalculating-route/

‘Het off the grid onderzoek Recalculating Route van Studio Floris Schoonderbeek voelt als hutten bouwen voor volwassenen; toegankelijk en educatief voor een breed publiek.’

Het project:
Recalculating Route is een serie fieldtrips waarin Floris Schoonderbeek vanuit zijn mobiele studio op zoek gaat naar een rijk bestaan in balans met onze omgeving. Vanuit een interesse in specifieke, duurzame technieken en de beleving daarvan, worden experts betrokken die deze interesse delen. Samen beleven zij een avontuur door deze te testen en te ervaren. Door de fieldtrips vast te leggen en de bevindingen om te zetten naar de best passende middelen of producten, heeft zich een onderzoek en ontwerpproces gevormd, waaruit verrassende en logische producten als de Raintap, de Botanictub en de Sunstove zijn voortgekomen. Experimentele producten die ontstaan door het combineren van duurzame technieken, hedendaagse behoeftes en gebruikservaringen.

De vakjury:
De lichtvoetigheid waarmee Floris Schoonderbeek belangrijke thema’s benadert is verfrissend. Dit off the grid onderzoek voelt als hutten bouwen voor volwassenen, waardoor het toegankelijk en educatief wordt voor een breed publiek. Hieronder zit echter een goed doordachte onderzoeksmethodiek: thinking through making. Het beter maken van het bestaande als vorm van Design Research. Floris weet deze discipline bovendien een open karakter te geven. Een die experts op meerdere gebieden de mogelijkheid biedt om hun gezamenlijke ervaringen en bevindingen ook toe te passen in hun eigen beroepspraktijk.

DDA AWARD SHOW 16 t/m 24 OKTOBER
De commissies hebben de projecten beoordeeld aan de hand van de criteria impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze en enkele categorie-specifieke criteria. De winnaars worden bekend gemaakt van 16 tot en met 24 oktober 2021 tijdens de DDA awardshow op DDW TV.

EXPOSTIE 16 t/m 24 OKTOBER IN MICROLAB
Alle DDA-genomineerden presenteren hun werk in de tentoonstelling van DDA tijdens Dutch Design Week 2021, in het Microlab op Strijp-S in Eindhoven. Ook kan het publiek dan op hun favoriete project stemmen, de Public Award.

@