DUTCH DESIGN AWARD NOMINEE 2021 – RAINTAP

Studio Floris Schoonderbeek is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2021! In de categorie Product zijn we genomineerd met de Raintap, en binnen de categorie Design Research voor Recalculating Route. In de categorieën zijn telkens drie projecten genomineerd.

NOMINATIE & JURY COMMENTAAR :

PRODUCT
RAINTAP | STUDIO FLORIS SCHOONDERBEEK
https://www.dutchdesignawards.nl/gallery/raintap/

‘De Raintap van Studio Floris Schoonderbeek maakt met een mooi ontwerp slim gebruik van wat er al is, in dit geval de regenpijp.’

Het project:
De Raintap upgrade de gewone regenton; hij vangt niet alleen regenwater op, maar stimuleert ook het gebruik ervan. De kraan, voetpomp en wasbak transformeren de regenton tot waterstation of zelfs compacte buitenkeuken. De Raintap maakt de opvang, opslag en het gebruik van regenwater op een handige manier onderdeel van de dagelijkse routine. Thuis te gebruiken bij het planten watergeven, tuingereedschap schoonmaken of verse (moestuin)oogst afspoelen, op evenementen als mobiel handenwasstation. De Raintap, door Floris Schoonderbeek ontworpen en met afvalverwerker PreZero Nederland gemaakt van gerecycled plastic, is geproduceerd in Nederland.

De vakjury:
De Raintap is niet alleen een regenton met extra functionaliteit, maar tapt ook in op bewustwording van klimaatadaptatie. De Raintap maakt de weg naar rainproof voor consumenten toegankelijker en zet zo op een laagdrempelige manier aan tot nadenken over wateroverlast en hemelwateropvang. Dat doet Studio Floris Schoonderbeek op de hem kenmerkende manier: met een mooi ontwerp dat slim gebruik maakt van wat er al is, in dit geval de regenpijp. Het kraantje is een simpele ingreep die de hele beleving en het gebruik van de regenton opwaardeert, waardoor je hem op allerlei nieuwe manieren kunt gebruiken.

DDA AWARD SHOW 16 t/m 24 OKTOBER
De commissies hebben de projecten beoordeeld aan de hand van de criteria impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze en enkele categorie-specifieke criteria. De winnaars worden bekend gemaakt van 16 tot en met 24 oktober 2021 tijdens de DDA awardshow op DDW TV.

EXPOSTIE 16 t/m 24 OKTOBER IN MICROLAB
Alle DDA-genomineerden presenteren hun werk in de tentoonstelling van DDA tijdens Dutch Design Week 2021, in het Microlab op Strijp-S in Eindhoven. Ook kan het publiek dan op hun favoriete project stemmen, de Public Award.

@